Vinski bar slovi po izrazito lokalni ponudbi. Poleg izvrstnih vin domačih vinarjev v baru ponudijo tudi domače mesnine in svež kruh iz krušne peči, po dogovoru pa tudi druge domače jedi. Posebnost: prodaja lokalnih izdelkov. Urnik: sreda–sobota od 17.00 dalje.
Obisk Cejkotove domačije na Gočah je izjemno doživetje. Domačija slovi po izvrstni jedeh, pripravljenih iz doma pridelanih sestavin, vrhunskih domačih vinih ter edinstvenem gostoljubju. Posebnost: likerji, penine, 400 let stara klet. Urnik: po dogovoru.
Erik je pek samouk iz Ajdovščine. Svojo pekovsko kariero je začel med prvo karanteno, ki je bila posledica COVID19 epidemije. V tem času je dovršil peko drožnega kruha in pizze v neapeljskem stilu.
Locirana je ob Naravoslovni učni poti, v neposredni bližini izvira Hublja, kjer je več izhodišč za planinske ture. Ponuja tradicionalne vipavske jedi, tudi štruklje. Število sedežev: v gostišču 60, na vrtu 80.
Gostilna ima bogato tradicijo. Pripravijo tradicionalne vipavske jedi, ribje jedi, jedi z žara, sodobne specialitete. Število sedežev: v notranjosti 90, na vrtu 30. URNIK: ponedeljek–torek 10.00–14.00; sreda–petek 9.00–16.00; sobota–nedelja 9.00–22.00.
Pizzeria Gold Club, ki deluje v pritličju istoimenskega hotela v središču Ajdovščine, ponuja pestro izbiro pic in pivo iz lastne pivovarne. Poleg odličnih pic so gostom vsak dan na voljo tudi tradicionalne vipavske, mesne, ribje, vegetarijanske in tipične srbske jedi.
V piceriji lahko v prijetnem ambientu uživate v ponudbi 16 vrst pic. Ponujajo tudi jedi z žara, zrezke in narezke. Število sedežev: v notranjosti 25, na terasi 40. URNIK: 9.00–23.00; torek zaprto.
Pripravljajo pice, hamburgerje, sladice, domače pecivo in torte, tudi po naročilu. Posebnost: butična peka piškotov, trufflesov ter domač sladoled. Notranji prostor za 70 gostov. URNIK: ponedeljek–četrtek 6.00-22.00; petek–sobota 6.00–23.00; nedelja 7.00–22.00.